Треньорът на Хофенхайм Юлиан Нагелсман вече е разглеждан от Байерн като вариант за наследник на Карло Анчелоти. Това разкри спортният директор на РазенБалшпорт (Лайпциг) Ралф Рангник пред „Билд“.

Нагелсман стана най-младият наставник в Бундеслигата, когато на 28 февруари 2016 година застана начело на Хофенхайм. През миналия сезон той успя да спаси тима си от изпадане, а сега под негово ръководство отборът е трети в класирането и е единствен в Топ 5 на клубните шампионати в Европа без загуба от началото на първенството.

На Юлиан Нагелсман вече приписват успешно бъдеще като футболен треньор, а Рангник, който начело на Хофенхайм изведе клуба от трета дивизия до Бундеслигата, вярва, че следващата дестинация в кариерата на младока трябва да бъде „Алианц Арена“.

„Той е млад и има харизма. Голям професионалист, който притежава умението да спечели и мотивира отбора си. В Байерн вече разглеждат Юлиан като вариант за наследник на Анчелоти. Надявам се, че той самият има добри съветници“, коментира Рангник пред най-тиражирания германски вестник.

„За мен не е изненада, че Хофенхайм е толкова напред в класирането. В клуба има изградена добра система. Откакто аз напуснах, на няколко пъти кривнаха от нея и заради това бяха близо до изпадане“, призна спортният директор на РазенБалшпорт (Лайпциг)

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА