Байерн не успя да зарадва феновете си със спечелване на титлата предсрочно пред собствена публика, след като завърши 1:1 с Борусия (Мьонхенгладбах) в среща от 32-ия кръг на Бундеслигата. Така баварците остават лидери с 5 точки аванс пред Борусия (Дортмунд) два кръга преди края и се нуждаят от само една точка, за да си гарантират четвърта поредна титла и общо 26-а в историята.

Баварците, в чийто редици след дълго лечение на контузия като титуляр се завърна централният защитник Жером Боатенг, поведоха с ранен гол на Томас Мюлер (6) след асистенция на Кимих и дълго време продължиха да диктуват събитията на терена. След почивката обаче Андре Хан (72) изравни след пас на Ларс Щиндъл и помрачи настроението на „Алианц Арена”. След изравнителния гол домакините се втурнаха по-дейно в атака, а като резерви в игра влязоха Дъглас Коста и Тиаго Алкантара, чийто сили явни бяха пазени за реванша срещу Атлетико (Мадрид) от полуфиналите на Шампионската лига. До края на мача обаче усилията на баварците не бяха достатъчни и резултатът остана непроменен.

Равенството със сигурност ще повлияе на самочувствието на Байерн преди реванша с Атлетико (Мадрид) в Шампионската лига във вторник от 21:45 часа българско време, а грандът от Мюнхен има да наваксва един чисто гол пасив от първата среща.

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!