Байерн записа минимална победа преди заминаването си за Световното клубно първенство в Катар, където ще се изправи на полуфинал срещу африканския шампион Ал Ахли от Египет. Европейският клубен шампион спечели с 1:0 при визитата си на Херта в първия мач от 20-ия кръг на Бундеслигата и дръпна с 10 точки на върха пред РБ Лайпциг, който утре гостува на последния Шалке 04. Мануел Нойер стана първият вратар с 200 срещи без допуснат гол в германския елит.

Още в 11-ата минута голмайсторът на шампионите Роберт Левандовски пропусна да се разпише от дузпа, отсъдена за нарушение на стража на домакините Руне Ярстейн срещу Лерой Сане. След това Ярстейн стана вторият вратар в историята, спасявал дузпа на полския национал в Бундеслигата. Единственият, който бе успявал да го направи досега е вратарят на „баварците“ Мануел Нойер, но разбира се, когато Левандовски бе играч на Борусия Дортмунд.

Кингсли Коман (21) реализира след пас на Томас Мюлер единствения гол за успеха на баварците. Те доминираха през по-голямата част от мача при обилния снеговалеж, но можеше да си тръгнат и само с точка от Берлин. Късметът обаче ги покри в края, след като първо в 87-ата минута Радонич шутира в ръцете на Нойер, а в 89-ата минута Гендузи изведе прекрасно Матеус Куня, който също пропусна. Бразилецът надбяга двама бранители и се озова сам срещу Нойер, прехвърли го, но топката премина сантиметри покрай вратата.

След победата си Байерн събра 48 точки на първата позиция и има 10 аванс пред РБ Лайпциг. Херта е 15-о място със 17 точки и по-добра голова разлика от 16-ия Арминия (Билефелд).

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА