Байерн победи трудно гостуващия РазенБалшпорт Лайпциг с 1:0 в междинния 16-и кръг на германската Бундеслига и се възползва от вчерашната издънка на лидера Борусия (Дортмунд) при визитата му на Фортуна (1:2) в Дюселдорф. Така шампионите съкратиха аванса на вестфалци до 6 точки, въпреки че остават трети във временното класиране.

През първата част играта на баварците не се получаваше, а гостите от Лайпциг разчитаха предимно на контраатаки.

Картината на терена не се промени особено след почивката, като Байерн трудно достигаше до вратата на Петер Гулачи, защитниците пред който се справяха много добре със задачите си. Все пак натискът на баварците даде резултат в 83-ата минута, когато Франк Рибери получи топката от Ренато Санчес и разстреля Гулачи за 1:0.

Гостите имаха шанс веднага да изравнят, тъй като в ответната атака стигнаха до корнер, а след него Юсуф Поулсен надскочи всички и сантиметри не му достигнаха да се разпише.

В добавеното време Щефан Илзанкер получи директен червен картон за груб фаул, но и Ренато Санчес от домакините бе изгонен за втори жълт картон. Така двата тима завършиха мача в намалени състави.

След трудния успех Байерн събра 33 точки и се изравни по този показател с втория Мьонхенгладбах, който обаче е с по-добра голова разлика и също изостава на 6 точки от лидера Дортмунд, на който ще гостува в петък. РБ Лайпциг остава четвърти с 28 точки.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19