Байерн удари РазенБалшпорт (Лайпциг) с 5:4 като гост в изключително драматичен мач от 33 кръг на Бундеслигата, в който изоставаха с два гола шест минути преди края.

Марсел Забицер даде аванс на „червените бикове“ още във втората минута, когато с глава засече центриране на Емил Форсберг отляво. Четвърт час по-късно Роберт Левандовски изравни с точно изпълнение на дузпа - 1:1. Тимо Вернер възстанови аванса на домакините в 29-ата минута с гол от 11-метров наказателен удар.

Само минута след почивката Юсуф Поулсен вкара трети гол за тима от Лайпциг с удар от границата на наказателното поле. В 60-ата минута Тиаго Алкантара върна едно попадение за Байерн, когато се разписа с глава за 2:3. Само две минути по-късно Тимо Вернер вкара втория си гол в мача и изглежда щеше да доведе РазенБалшпорт до победата.

В 84-ата минута и Роберт Левандовски се разписа за втори път в двубоя за 3:4 и върна надеждите на Байерн, които се увеличиха още повече след изравнителния гол на Давид Алаба в първата минута на добавеното време. Австрийският национал вкара с прецизно изпълнение на пряк свободен удар. Само две минути по-късно Ариен Робен донесе победата на баварците с 5:4 след собствен пробив по дясното крило.

Така кръг преди края Байерн е лидер в класирането със 79 точки, на 13 пред втория РазенБалшпорт (Лайпциг). Баварците, които си гарантираха още преди няколко кръга шампионската титла, в последния кръг приемат Фрайбург. „Червените бикове“ в следващия си мач гостуват на Айнтрахт (Франкфурт).

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА