Рекордьорът с 33 шампионски трофея Байерн  честити първата титла на Байер Леверкузен в Бундеслигата. Баварците бяха сред първите тимове, които сториха това, след като "аспирините" разбиха Вердер с 5:0 си осигуриха предсрочно Сребърната салатиера пет кръга преди края на сезона. 

“Поздравления за Леверкузен за историческата първа титла в историята. Титлата беше спечелена напълно заслужено. Това е награда за един невероятен сезон. Целта на Байерн вече е да върне Салатиерата обратно в Мюнхен. Ще се видим през новия сезон", коментира президентът на Байерн Херберт Хайнер.

“Можем само да поздравим Байер. Тимът направи безгрешен сезон, в който показа класа, кураж и най-вече постоянство. Специални поздравления и за бившия ни футболист Чаби Алонсо. Едно нещо обаче е ясно: приемаме това като стимул да работим още по-здраво и няма да се откажем, докато не върнем титлата в Мюнхен", допълни изпълнителният директор на мюнхенци Ян-Кристиан Дреезен.

“Байер направи отлична кампания и е ясно, че ние искаме да сме сред първите, които ги поздравяват за успеха. Футболът ви развълнува цялата Бундеслига. Серията на Байерн е прекъсната, но сега ще сторим всичко възможно, за да се върнем в борбата за трофея”, сподели пък спортният директор на баваците Макс Еберл.