Байерн стартира своя собствена телевизия навръх рождения си ден. Телевизионният канал на баварците е факт от 12:00 часа българско време днес и 24 часа в денонощието ще предоставя на феновете най-актуални новини и репортажи около любимия им клуб. Телевизията ще бъде включена в мрежата и пакетите на всички оператори в Германия и ще бъде налична на официалния сайт на клуба, както и чрез специално приложение за смартфони с HD качество срещу съответната абонаментна такса от 5,95 евро на месец. За първата седмица от старта си (27 февруари до 5 март) новата телевизия е със свободен достъп за всички фенове.

„С FC Bayern.tv live ние сме първият германски клуб със собствен телевизионен канал. Ние сме горди да стартираме този канал в кооперация с нашия основен спонсор, за да достигнем до нашите многобройни фенове. Днес имаме собствен телевизионен канал, а по-рано това бе трудно да се представи. Той е част от нашата комуникационна стратегия. Мисля, че никой не познава по-добре Баерн, отколкото Байерн себе си”, заяви изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге.

На 27 февруари преди 117 година е основан клубът, който става рекордьор с 26 шампионски титли на Германия. Общо 11 млади мъже, водени от обявения по-късно за първи президент на клуба фотограф Франц Йон, се отделят от Гимнастическия клуб Мюнхен и се събират в кафене „Гизела” на мюнхенския район Швабинг, където полагат основните на бъдещия футболен клуб Байерн. Те гимнастици едва ли са предполагали тогава, до какви последствия ще доведе решението им. Защото клубът, възникнал тогава в кафене „Гизела”, днес е един от най-големите спортни клубове в света с над 280 000 членове. Байерн има повече от 4200 фенклуба по целия свят, като един от тях е и официалният фенклуб на баварците в България.

За тези 117 години Байерн е спечелил 26 титли и 18 купи на Германия, 5 пъти трофея в най-престижния европейски клубен турнир (КЕШ/Шампионска лига – 1974, 1975, 1976, 2001 и 2013 година), 2 междуконтинентални титли (1976 и 2001 година) и по веднъж световното клубно първенство (2013 година), УЕФА Къп/Лига Европа (1996 година) и Суперкупата на Европа (2013 година).

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА