Байерн победи категорично гостуващия Шалке 04 с класическото 3:0 и се класирз а полуфиналите на турнира за Купата на Германия. Така баварците продължават напред по пътя към защита на трофея от миналия сезон.

Воденият от италианеца Карло Анчелоти тим набързо си реши нещата още в първия половин час от мача. Голмайсторът Роберт Левандовски (3) даде ранна преднина на колоса от Бавария. Полският национал се разписа след асистенция на Франк Рибери, а след това подаде на Тиаго Алкантара (16), които с глава удвои преднината на домакините. Малко преди изтичането на първите 30 минути от срещата Рибери и Левандовски (29) повториха упражнението от началото на мача, като полякът отново се разписа във вратата на гостите.

Постепенно баварците успокоиха темпото и намалиха сериозно оборотите, без да изпускат контрола върху мача. В 77-ата минута те останаха и с човек повече на терена, след като преотстъпеният именно от Байерн на Шалке 04 бранител Холгер Бадщубер си изкара втори жълт и съответно червен картон. До края не се случи нищо кой знае колко интересно, а главният съдия Даниел Зиберт дори не назначи добавено време.