Байерн направи нова крачка към защита на титлата си и спечелване на нова, след като разби у дома Шалке 04 с класическото 3:0 в среща от 30-ия кръг на германската Бундеслига. Така баварците дръпнаха с 10 точки на втория Борусия (Дортмунд) преди домакинството му срещу Хамбургер утре от 16:30 часа българско време.

Баварците имаха пълно превъзходство във владеенето на топката, въпреки че през първата част почти не застрашиха вратата на гостите.

Първият гол реализира полският нападател Роберт Левандовски (54) след пас на Артуро Видал, при който останаха съмнения за засада. Левандовски (65) удвои преднината на домакините с глава след центриране на Рафиня, а появилият се като резерва Франк Робери асистира на Артуро Видал (73), оформил крайния резултат.

В 78-ата минута бившият футболист на Лудогорец Жуниор Кайсара излезе сам срещу вратаря на д Байерн Мануел Нойер, но беше в засада и не успя да намери очертания на вратата. Малко след това и Юнес Белханда застраши вратата на домакините, но Нойер отрази удара.

След успеха си Байерн е на върха със 78 точки на 10 пред Борусия (Дортмунд). Шалке 04 е на седма позиция с 45 точки.

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!