Байерн излезе от кризата, която изпитваше в Бундеслигата след завръщането си от Световното клубно първенство, което спечели. Броени дни, след като надвиха Лацио с 4:1 като гост в Шампионската лига баварците разбиха Кьолн с 5:1 в мач от 23 кръг на германския шампионат. Това се случи на рождения ден на клуба от Мюнхен, който днес отбелязва 121 години от основаването си.

Ерик-Максим Чупо-Мотинг даде аванс на мюнхенския гранд в 18-ата минута, а Роберт Левандовски удвои в 33-ата. Елис Схири върна едно попадение за „козлите“ в три минути след почивката. В 65-ата минута Левандовски вкара второто си попадение в мача, а асистенция с първото си докосване до топката направи влезлият като резерва Томас Мюлер, който се завърна в игра след прекаран коронавирус.

В края на мача Серж Гнабри, който се появи в игра като резерва заедно с Мюлер в 64-ата минута, добави още два гола в актива на Байерн. Той беше точен в 82-ата и 88-ата минути.

С този успех Байерн събра актив от 52 точки и има аванс от пет пред РазенБалшпорт (Лайпциг), който по-късно днес приема Борусия (Мьонхенгладбах). Кьолн е 14-и с 21 точки.

Щутгарт също записа успех с 5:1 над последния в класирането Шалке 04. Ватару Ендо вкара два гола за победата, а по веднъж се разписаха Саша Калайджич, Филип Клемент и Даниел Дидави. Сеад Колашинац беше точен за „кралскосините“, които изпуснаха дузпа чрез Набил Бенталеб при изоставане от 1:3. Победата прати швабите на девето място с 32 т.

Махмуд Дауд, Джейдън Санчо и Рейниер бяха точни за Борусия (Дортмунд) при домакинската победа с 3:0 над Арминия (Билефелд). С Така „жълто-черните“ събраха актив от 39 точки и временно изместиха Байер (Леверкузен) от петото място. Тимът от Билефелд е на 16-а позиция с 18 пункта.

Волфсбург записа девети пореден мач без загуба във всички турнири и след като се наложи с 2:0 над Херта се утвърди на трето място в класирането с 45 точки. Автогол на Лукас Клунтер даде аванс на „вълците“ преди почивката, а в последната минута на мача Максенс Лакроа подсигури успеха на домакините. Волфсбург завърши двубоя в намален състав, след като Марин Погранчич получи втори жълт картон в добавеното време. Поражението остави Херта в битката за оцеляване, като берлинчани са 15-и с 18 точки, на една пред предпоследния Майнц.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА