Шампионът и лидер Байерн се издъни у дома и завърши 1:1 с гостуващия Унион (Берлин) в мач от 28-ия кръг на германската Бундеслига, а преследвачът му РБ Лайпциг спечели убедително с 4:1 при визитата си на Вердер (Бремен) и вече е само на 5 точки от върха.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Треньорът на баварците Ханзи Флик пусна експериментален състав заради много контузени и предстоящия реванш срещу ПСЖ от 1/4-финалите на Шампионската лига. 18-годишният Джамал Мусиала (68) изведе домакините напред в резултата след пас на Томас Мюлер, но в края Маркус Ингвартсен (86) изравни и донесе точката за гостите от Берлин.

Байерн загуби с 2:3 от ПСЖ в Мюнхен, а реваншът им от 1/4-финалите на най-престижния европейски клубен турнир е във вторник от 22:00 часа българско време.

В същото време РазенБалшпорт (Лайпци) разби Вердер с 4:1 в Бремен и съкрати разликата с баварците на 5 точки. Даниел Олмо (23) вкара първия гол, а два за гостите добави Александър Сьорлот (32, 41). След почивката Милот Рашица (61-дузпа) намали, но скоро след това Марсел Забитцер (63) възстанови комфортната преднина на „червените бикове“, които се поздравиха с трите точки.

Херта и Борусия (Мьонхенгладбах) завършиха 2:2, а Айнтрахт (Франкфурт) надви у дома Волфсбург с 4:3 в страхотно голово зрелище. В петък вечер Арминия (Билефелд) спечели с 1:0 срещу гостуващия Фрайбург.

След тези резултати лидер остава Байерн с 65 точки, а РБ Лайпциг е втори с 60. Волфсбург остава засега трети с 54 пред Айнтрахт (Франкфурт) с 50. Унион (Берлин) е седми и има 40 точки след равенството в Мюнхен.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА