Шампионът Байерн спечели изключително трудно с 2:1 при визитата си на втородивизионния Бохум и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Германия.

Голмайсторът на баварците Роберт Левандовски бе оставен на пейката за началото на срещата, но се появи в игра през втората част, след като съотборниците му вече изоставаха в резултата. В 36-ата минута Алфонсо Дейвис си вкара автогол и даде преднина на домакините.

След почивката тимът от областта Рур се окупира в собствената си половина и дълго време мечтаеше за крайния успех. Играчите на Нико Ковач притискаха домакините с всяка изминала минута, но им липсваше късмет в завършващата фаза. Все пак в 83-ата минута Серж Гнабри изравни след пас на Кимих.

В 88-ата минута Бела-Котчап си изкара директен червен картон и Бохум доигра мача в намален състав. Съотборниците му се надяваха да стигнат до продължение, но минута по-късно появилият се като резерва Томас Мюлер засече центриране на Конгсли Коман за пълния обрат и крайна победа на Байерн, който продължава напред в турнира.

За 1/8-финалите по-рано се класираха още Хофенхайм, четвъртодивизионният Саарбрюкен, който хвърли бомбата с отстраняването на елитния Кьолн, Унион (Берлин) и Щутгарт.

Резултати от 1/16-финалите в турнира за Купата на Германия:
Дуисбург – Хофенхайм 0:2
Саарбрюкен – Кьолн 3:2
Фрайбург – Унион (Берлин) 1:3
Хамбургер – Щутгарт 1:2 след продължения
Бохум – Байерн 0:2
Дармщад 98 – Карлсруе 0:1
Байер (Леверкузен) – Падерборн 1:0
Арминия (Билефелд) – Шалке 04 2:3

Заб. Победителите продължават напред към следващата фаза