Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

РазенБалшпорт Лайпциг и лидерът Байерн завършиха 1:1 на „Ред Бул Арена“ в първия мач от 16-ия кръг в германската Бундеслига, в която имаше пауза от началото Световното първенство в Катар досега. Леон Горецка вкара гол в 30-ата минута, но той не бе зачетен заради засада. Все пак Ерик-Максим Чупо-Мотинг (37) даде аванс на бавраците, а след почивката Марсел Халщенберг (52) изравни и в крайна сметка спря серията им от 10 победи във всички турнири.

Срещата започна с натиск на гостите и още в 8-ата минута Серж Гнабри шутира от границата на наказателното поле, но топката премина покрай дясната греда.

След половин час игра при центриране от статично положение Бенжамен Павар овладя топката на десния фланг и центрира в наказателното поле, където Ерик Максим Чупо-Мотинг свали с глава за Леон Горецка, който я вкара в мрежата, но голът не бе зачетен след намесата на ВАР заради засада. Седем минути по-късно Серж Гнабри напредна по лявото крило и центрира на втора греда, където Чупо Мотинг засече с плонж във вратата на Лайпциг за 0:1.

След почивката в 52-ата минута Доминик Собоцлай центрира в наказателното поле на гостите, където защитникът Марсел Халстенберг се освободи и прати топката във вратата, пазена от новия страж на баварците Ян Зомер, привлечен от Борусия (Мьонхенгладбах) заради счупилия крака си Мануел Нойер.

В 76-ата минута Кингсли Коман се освободи на фланга и опита да центрира топката остро в наказателното поле, но подаването не бе точно и не успя да намери Чупо Мотинг. До края на мача нито един от двата тима не успя да стигне до попадение и така спечелиха по точка.

Въпреки равенството Байерн остава начело с 35 точки и пет преднина пред втория Фрайбург, докато РБ Лайпциг е трети ис 29 пункта.