Световният и европейски клубен шампион Байерн се подхлъзна у дома и трудно спечели дори точка, завършвайки зрелищно 3:3 с Арминия (Билефелд) в мач от 21-ия кръг на германската Бундеслига. Така гостите сложиха край на серията на баварците от седем поредни победи във всички турнири. 

Арминия изненадващо поведе с гол на Михаел Влап (9) след извеждащ пас на Мануел Притъл. Заради обилния снеговалеж в Мюнхен се наложи играта да бъде спряна за няколко минути, за да бъде почистен терена и да бъдат подменени топките.

След подновяването на играта снежната приказка над "Алианц Арена" продължаваше, а домакините не материализираха териториалния си превес. В 23-ата минута Кингсли Коман шутира от дистанция, но слабо и право в ръцете на Стефан Морено. Веднага след това отново играта бе спряна, за да се почистят линиите на терена.

Гостите от Билефелд шокираха баварците с втори гол, дело на Амос Пийпер (37) с глава след центриране от корнер. 

В началото на второто полувреме Роберт Левандовски (48) вкара дежурното си попадение след асистенция на Давид Алаба, но секунди по-късно Кристиан Гебауер (49) възстанови аванса на Арминия след подаване на Фьогълсамер. 

Играчите на Ханзи Флик натиснаха и Корентен Толисо (57) намали след пас на Лерой Сане, а малко по-късно и изравниха чрез Алфонсо Дейвис (69) с удар от границата на наказателното поле изравни. До края на мача обаче домакините не успяха да стигнат до пълен обрат.

След равенството Байерн събра 49 точки и заема първото място в класирането и има 5 повече от втория РБ Лайпциг. Арминия (Билефелд) продължава да е в зоната на изпадащите, като се намира на 16-а позиция с 18 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА