Байерн разби у дома Борусия (Мьонхенгладбах) с 6:0 в мач от 32-ия кръг на германската Бундеслига. Баварците се позабавляваха на "Алианц Арена", след като по-рано днес официално станаха шампиони за девета поредна година и спечелиха рекордна 31-ва титла на Германия. Те станаха математически недостижими на върха, след като в ранния мач РБ Лайпциг загуби с 2:3 гостуването на Борусия (Дортмунд) на „Сигнал Идуна Парк“.

Шампионите вкараха четири гола още преди почивката – два дело на Роберт Левандовски (2, 34), като първият от тях бе исторически за поляка - най-бързо попадение в кариерата му в Бундеслигата, а по един добавиха Томас Мюлер (23) и Кингсли Коман (44).

След почивката Левандовски (65-дузпа) оформи своя хеттрик и с 39 гола този сезон се доближи само на един от рекорда на легендата Герд Мюлер, реализирал 40 попадения за баварците през сезон 1971/72.

Четвърт час преди края Нианзу Куаси си изкара директен червен картон и остави домакините от Байерн с човек по-малко, но въпреки това Лерой Сане (85) също се разписа и оформи крайния резултат.

След победата баварците са лидери със 74 точки, на 10 пред втория РБ Лайпциг два кръга преди края. В същото време Мьонхенгладбах е седми с 46 точки и с математически шансове да завърши в зона Европа.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА