Шампионът Байерн надви Унион Берлин само с 1:0 в отложен мач от 13-ия кръг на германската Бундеслига и съкрати до 4 точки разликата с лидера Байер Леверкузен Единствения гол на "Алианц Арена" вкара Рафаел Герейро (46) в първите секунди след почивката, връщайки баварците на победния път след загубата им от Вердер Бремен с 0:1 преди дни. 

Играчите на Томас Тухел изиграха много силен мач и тотално доминираха над "железните" от столицата, но вкараха само едно попадение, а още един гол на Хари Кейн не бе зачетен заради засада на Лирой Сане. 

Байерн можеше да поведе в 6-ата минута. Тогава Матайс де Лихт засече с глава центриране от корнер на Йошуа Кимих. Фредерик Рьонов успя да избие, а топката се озова в Дайо Упамекано, който опита добавка, но стражът отново спаси. Четири минути след това Рьонов изби удар от далечна дистанция на Кингсли Коман.

В 23-ата минута Рафаел Герейро получи отляво, но се забави и опита пас по земя, който достигна до Коман, а французинът насочи към вратата, но топката не намери целта. Десетина минути след това Лаймер проби отдясно, стигна до аутлинията и подаде към Герейро на границата на наказателното поле. Левият защитник овладя и отправи удар, който премина над гредата. Малко по-късно Дайо Упамекано стана поредният футболист в защитата на баварците, който получава контузия. Новото попълнение Ерик Дайър беше по екип на тъчлинията, готов за влизане в игра, но френският защитник даде знак, че може да продължи и остана на терена. 

В продължението на първата част Горетцка отправи силен удар от около 15 метра. Рьонов не се справи добре и изпусна топката, но успя да изпревари Мусиала, преди германецът да нанесе удар. 

На полувремето Томас Тухел предприе смяна и пусна в игра Ерик Дайър на мястото на получилия травма в края на първата част Упамекано. За англичанина това беше дебют с екипа на германския първенец, а още в първите секунди на втората част Хари Кейн нанесе удар и топката се отби в страничната греда. След това тя стигна до Герейро, който шутира силно и я прати във вратата за 1:0. В 55-ата минута Хари Кейн прати топката във вратата за втори път. Лирой Сане беше изведен отдясно в наказателното поле и върна към точката за изпълнение на дузпа, където Кейн насочи във вратата. Голът обаче не беше зачетен заради засада на Сане. 

В 65-ата минута Джамал Мусиала проби през центъра и отправи удар от около 20 метра, с който Рьонов се справи. Седем минути по-късно Унион застраши сериозно вратата на Мануел Нойер за първи път в мача. Първоначално Кевин Бееренс не успя да засече центриране отдясно. Топката се озова в Андрас Шефер, който също опита удар от близка дистанция, но Нойер спаси. В 75-ата минута се стигна до меле между двата отбора, след като Лирой Сане се опита да изпълни тъч, но треньорът на Унион Ненад Биелица не му позволи да вземе топката. Последва сблъсък между двамата, при който хърватският специалист удари футболиста през лицето и бе изгонен с червен картон на трибуните. 

В 81-ата минута Герейро центрира в наказателното поле, където Горетцка отправи опасен удар с глава, но топката премина опасно покрай вратата. Четири минути след това Рьонов не успя да улови центриране към далечната греда за Кейн. Англичанинът обаче не се ориентира добре, за да прати топката във вратата.

С успеха Байерн събра 44 точки и намали изоставането си от лидера Байер Леверкузен на 4 точки. Унион е на 15-о място във временното класиране с 14 точки. 

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!