Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Шампионът Байерн стартира новия сезон в германската Бундеслига с трудна победа. Баварците сразиха гостуващия Хофенхайм с 3:1 в първата среща от новия шампионат, но успехът им не дойде никак лесно, а след късни попадения. Головете за успеха на домакините реализираха Томас Мюлер (23), Роберт Левандовски (82-дузпа) и Ариен Робен (90), а почетното попадение за бронзовия медалист от миналия сезон вкара Адам Салай (57). Така за седма поредна година Байерн започна шампионата с победа, след като в предните шест случая ликува с титлата.

Баварците поведоха в 23-ата минута след изпълнение на корнер от Йошуа Кимих и гол на Томас Мюлер с глава. В 37-ата минута Кингсли Коман излезе сам срещу вратаря на гостите Оливер Бауман, който изби топката след удара на французина. В последната минута на първото полувреме Коман се контузи след сблъсък с Нико Шулц и беше принудително заменен от Ариен Робен.

Хофенхайм изравни в 57-ата минута с попадение на Адам Салай, който финтира Боатенг и преодоля Нойер за 1:1. Домакините не успяха да отърсят от шока чак до 78-ата минута, когато получиха дузпа, след като Бауман събори Рибери. Левандовски изпълни наказателния удар и Бауман спаси, а притичалият Робен вкара топката в мрежата. Попадението на холандеца обаче беше отменено след намесата на системата за видеоповторения ВАР, която показа, че Робен е влязъл в наказателното поле преди удара на полския национал. При повторното изпълнение на дузпата Левандовски не остави шансове на Бауман и вкара за 2:1.

В 86-ата минута още един гол за баварците беше отменен. Далечен шут на влезлият като резерва Леон Горетцка рикошира в ръката на Мюлер и влезе в мрежата. ВАР пак влезе в действие и помогна на съдията. Все пак в 90-ата минута Робен стигна до ново попадение след асистенция на Мюлер и оформи крайния резултат.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА - ТУК