В 67-ата минута на мача Арсенал – Байерн при резултат 1:2 съдията Глен Ниберг даде знак играта да се поднови. Вратарят на домакините Давид Рая подаде към стоящия близо до него Габриел Магаляеш. Бразилецът обаче не разбра, че играта вече е подновена, оставайки с впечатлението, че той трябва да стори това. Магаляеш хвана топката с две ръце и баварците поискаха дузпа. Джамал Мусиала пръв реагира и започна да ръкомаха към рефера. Ниберг обаче не посочи бялата точка, а позволи на Арсенал отново да изпълни статичното положение.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

След мача треньорът на Байерн Томас Тухел беше бесен: “Съдията допусна огромна грешка. Имаше дузпа за игра с ръка. Безумна ситуация: топката е на тревата и защитник я хваща с ръце, след като съдията вече е свирнал. Най-много ме разгневи обяснението на рефера. Той е казал на нашите играчи, че това е детинска грешка и няма да даде дузпа в четвъртфинал от Шампионската лига за подобно нещо. Ужасно обяснение! Какво значение има дали грешката е детинска или не? Ядосани сме, защото това беше огромен гаф, който ни ощети”.

Арсенал също претендира за дузпа в  края на мача заради съприкосновение на Мануел Нойер с Букайо Сака. Ситуацията обаче не беше така очевидна като тази в 67-ата минута. 

Първият четвъртфинал от Шампионската лига между Арсенал и Байерн завърши 2:2. Реваншът е следващата сряда в Мюнхен. „Артилеристите“ за пореден път не успяха да победят германския колос в най-комерсиалния клубен турнир. Те все пак имат напредък, тъй като през 2017 година Байерн ги отнесе два пъти с по 5:1. През 2015 година баварците размазаха "топчиите" със същия резултат 5:1.