Новият сезон в Бундеслигата започна с убийствена победа на шампиона Байерн (Мюнхен). Европейския клубен първенец размаза Шалке с 8:0.

Серж Гнабри заби хеттрик, а по веднъж се разписаха Джамал Мусиала, Томас Мюлер, Леон Горецка, Лерой Сано и Роберт Левандовски. Баварците са устремени към спечелването на девета поредна титла и дадоха заявка още с първия си двубой. 

Головата фиеста започна в четвъртата минута, когато Гнабри финтира съперник и със завъртане прати майсторски топката във вратата на Шалке – 1:0. В 15-ата минута Леон Горецка засече с мощен изстрел от движение хубав пас на Левандовски и удвои.

В 30-ата минута полският голмайстор на Байерн бе съборен в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа– 3:0.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Второто полувреме започна по същия начин, както и първото – с гол на Гнабри, който покачи на 4:0 след едва 80 секунди игра, получавайки пас на празна врата от дебютанта Сане. Взаимодействие между двамата доведе до хеттрик на Гнабри в 59-ата минута - 5:0. 

В 69-ата минута Левандовски отигра топката с "рабона" към Томас Мюлер, който я прати във вратата за 6:0.

Само две минути по-късно дойде ред и на Сане да ознаменува с гол страхотния дебют. Той бе изведен с чудесен пас от Кимих, напредна в пеналта и с техничен удар направи резултата 7:0.

В 81-ата минута Левандовски асистира и на 17-годишния Джамал Мусиала, който сложи точка на спора с първия си гол в професионалния футбол – 8:0.