Унион (Берлин) най-накрая превърна мечтата си в реалност и ще дебютира в Бундеслигата от следващия сезон. Воденият през годините на два пъти от Георги Василев отбор завърши 0:0 у дома с Щутгарт в реванш от плейофа за оставане/влизане в елита. Първата среща бе приключила с резултат 2:2 и така с повече голове на чужд терен бившият тим на Гочето стана 56-ият участник в Бундеслигата от основаването ѝ през 1963 година. Бившият тим в състезателната кариера на Красимир Балъков пък изпадна за трети път от немския елит след 1975 и 2016 година.

Гостите доминираха през първата част и гол в 8-ата минута на Денис Аого от фаул бе отменен заради засада след преразглеждане на ситуацията с ВАР. След това Анастасиос Донис на два пъти не успя да се разпише от добри позиции.

След почивката Унион почти не позволяваше на съперника да стигне до голови положения, а в същото време на два пъти удари гредите чрез Абдулахи в 65-ата и 66-ата минути.

В края Щутгарт опита натиск, а шут на Бенжамен Павар бе спасен. Гостите не успяха да стигнат до гол и за трети път в историята изпаднаха от Бундеслигата. Унион пък е третият нов член на елита за следващия сезон след Кьолн и Падерборн.

След последния съдийски сигнал феновете на Унион щурмуваха терена на "Старото леничейство", за да отпразнуват историческия момент.