Павел Дочев ще има тъжен край на кариерата си като треньор в Германия, след което отборът, който води - Ерцгебирге (Ауе), изпадна и на теория от Втора Бундеслига. 

Бившият тим на Димитър Рангелов отстъпи с 0:6 като гост на устремения към елита Дармщад, с което беше подпечатана съдбата му. С 23 точки, два кръга преди края, Ерцгебирге няма как да догони Динамо (Дрезден) (с 31 точки) за позицията на плейофите за спасение. 

56-годишният Дочев, който от лятото става спортен директор в клуба от Ауе, обяви през зимата, че това е последния му период като треньор в Германия. Някогашният защитник на Локомотив (Сoфия), ЦСКА, Хамбургер и националния отбор води отбори в Германия от 2003 г., когато приключи времето му на играч в Падерборн. 

Дочев се оттегля с над 500 мача в немския футбол като наставник на осем различни клуба. Води два пъти Падерборн, още толкова пъти Ерцгебирге, а също така Дуисбург, Виктория (Кьолн), Пройсен Мюнстер, Зандхаузен, Рот Вайс (Ерфурт) и Ханза. За няколко месеца бе начело и на ЦСКА.