Защитникът на Байерн Жером Боатенг спечели анкета сред читателите на германския таблоид „Билд” за това кой да наследи капитанската лента в Бундестима от оттеглилия се Бастиан Швайнщайгер, който изигра последния си мач за Германия при победата срещу Финландия (2:0) в контрола в Мьонхенгладбах. Днес се очаква селекциоернът Йоахим Льов да направи своя избор.

„За мен би била огромна чест да бъда първият цветнокож играч, който да носи капитанската лента за Германия. Това би било чест, но не е задължително”, заяви 27-годишният бранител в началото на седмицата. Той събра 37% от вота на читателите на изданието, следван от считания за фаворит негов съотборник и в Байерн Мануел Нойер. 30-годишният страж получи 34% от гласовете. Други двама играчи на баварците Матс Хумелс (14%) и Томас Мюлер (15%) получиха далеч по-малък вот.

Жером Боатенг играе за Бундестима от 2009 година, а на 15 август 2012 година за първи път сложи капитанската лента в контрола срещу Аржентина при смяната на Сами Кедира. След това и за втори път Боатенг взе лентата през май тази година в контролата на Германия срещу Словакия.