Бохум постигна ключов успех в битката за оцеляване, след спечели домакинството си Хофенхайм с 3:2 в мач от 31-ия кръг на германската Бундеслига. Домакините поведоха с 3:0 след попадения на Кевин Щьогер на два пъти и Феликс Паслак. Андрей Крамарич отбеляза два гола за Хофе, но те не бяха достатъчни.

Срещата започна по-активно за домакините, но Филип Хофман пропусна две добри положения. В 27-ата минута Бохум получи дузпа, която обаче бе отменена след намесата на системата ВАР. Седем минути по-късно домакините поведоха след отлично изпълнен пряк свободен удар от Кевин Щьогер. Две минути след това гостите можеха да изравнят, но Тим Дрекслер нацели напречната греда с удара си.

В добавеното време на първата част Феликс Паслак се възползва от грешка в отбраната на Хофенхайм, за да направи резултата 2:0.

След почивката в 64-ата минута Бохум вкара трети гол, като Щьогер бе на точното място и отбеляза от близко разстояние. Девет минути след това гостите върнаха едно попадения. Давид Юрашек стреля, а Андрей Крамарич сложи крака си на пътя на топката, за да отбележи. 

В 84-ата минута Хофенхайм отбеляза втори гол. Крамарич отново бе точен за 3:2 след хубаво изпълнение от границата на пеналтерията, но за повече силите на гостите не стигнаха.

С успеха Бохум събра 30 точки и се изкачи до 14-ото място, докато Хофенхайм е 9-ти с 39 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!