Финалистът в Шампионската лига Борусия (Дортмунд) проявява интерес към българския национал Илия Груев-младши, съобщава журналистът Патрик Бергер от „Скай Германия“.

Според информацията, „жълто-черните“ не са единственият отбор, който е набелязал 24-годишния дефанзивен халф. Германският тим и останалите кандидати за Груев са имали свои скаути на „Уембли“ на решителния плейоф между Лийдс и Саутхемптън за място във Висшата лига. „Светците“ спечелиха с 1:0 и се завърнаха в английския елит.

Представителят на дортмундци е бил Свен Мислинтат, който е известен като Диамантеното око, тъй като има умението да разпознава големите таланти във футбола. Благодарение на него на „Сигнал Идуна Парк“ през годините са привлечени Роберт Левандовски и Пиер-Емерик Обамеянг.

Илия Груев-младши е добре познато име в Германия. Той започва в местни отбори още от юношите, за да пробие в мъжкия футбол във Вердер. Тимът от Бремен продаде българския национал Лийдс през миналото лято. Трансферната сума не беше официално оповестена, но според информациите става дума за 6,5 милиона евро.