Управата на Борусия (Дортмунд) се усъмни в официалната версия за взрива край клубния автобус преди четвъртфинала от Шампионската лига срещу Монако на 11 март. Както е известно, германските власти арестуваха руснака Сергей В. и обявиха, че той е искал да се възползва от ситуацията с цел финансова облага.

"Тази версия ми се струва изключително съмнителна. Това не е нормално. Всичко е сторено, за да спечелиш 200 хиляди евро. За подобен план е необходимо да се положи много работа: да се подготви и постави бомбата на правилното място. Съществува и сериозен риск, че ще бъдеш заловен още преди да си задействал своя план. И всичко това за 200 бона? Аз не съм сигурен, че той не е имал друг мотив", заяви изпълнителният директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке.

В резултат на бомбения атентат срещата между „жълто-черните“ и „монегаските“ беше отложена с един ден, а испанският защитник на германския тим Марк Бартра се оказа със счупена ръка и претърпя операция. Десет дни след инцидента Сергей В. беше арестуван.

Според властите той е купил 15 000 акции на клуба преди експлозията. Те считат, че ако взривът е бил нанесъл големи щети, руснакът е можело да спечели солидна сума.