Байерн допусна обрат и загуби от гостуващия Борусия (Дортмунд) с 2:3 във втория полуфинал от турнира за Купата на Германия. Така „жълто-черните” се класираха за финала в Берлин, където ще спорят за трофея с Айнтрахт (Франкфурт), елиминирал като гост Борусия (Мьонхенгладбах) след дузпи.

Хави Мартинес допусна ужасяваща грешка при връщане на топката към вратаря и Марко Ройс (19) даде преднина на вестфалци. След това обаче същият Хави Мартинес (28) се реваншира за грешката си и изравни с глава след центриране на Шаби Алонсо.

Още преди почивката баварците направиха пълен обрат с гол на бившия играч на Борусия Матс Хумелс (41), който вкара за 2:1 след пас на Франк Рибери.

През втората част домакините продължиха да владеят повече топката и да търсят настойчиви в търсене на гола, но бяха неприятно изненадани от голмайстора на гостите Пиер-Емерик Обамеянг (69), който изравни за 2:2. Асистиралият му Усман Дембеле (74) направи пълен обрат за вестфалци, разписвайки се за 2:3 след подаване на Марко Ройс.

Ариен Робен имаше чудесна възможност да изравни в 85-ата минута и да вкара мача в продължения, но от непосредствена близост пропусна да вкара така нужния гол. Така в крайна сметка Борусия (Дортмунд) спечели и се класира за финала в турнира за Купата на Германия.