ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Еfbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Борусия (Дортмунд) победи с 2:0 Байерн  като гост в "Дер Класикер" на Бундеслигата и Леверкузен запази преднината си от цели 13 точки на върха пред баварците. 

Футболистите на Един Терзич надиграха съперника и попариха крехките им надежди за връщане в битката за титлата. 

Точни за успеха на Борусия бяха Карим Адейеми в 10-ата минута и Юлиан Риерсон в 83-ата.

Преди дербито в Мюнхен мерките за сигурност бяха засилени поради заплашителна закана за евентуална терористична атака.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Дербито започна с възможност за гостите от Дортмунд. В 17-ата минута Джейдън Санчо се оказа напълно сам отдясно и намери нахлуващия Матс Хумелс, но бранителят не успя да уцели вратата. Баварците стигнаха до много добра възможност да изравнят резултата в средата на първата част, когато отново Кимих центрира отлично отдясно, а Хари Кейн засече само от няколко метра пред голлинията, но не успя да намери вратата. В 36-ата минута отново няколко последователни центрирания в пеналта на Борусия в крайна сметка можеха да доведат до попадение. Именно в тази ситуация топката срещна ръката на Матс Хумелс при изстрел към вратата от съвсем близо на Ерик Дайър, но преглеждането на ситуация с ВАР не доведе до дузпа за домакините.

Футболистите на Борусия Дортмунд започнаха много по-добре втората част и показаха, че ще търсят покачване на своята преднина вместо само да се защитават. Отново голмайсторът Карим Адейеми успя да демонстрира отлична техника и да се “разходи” между няколко бранители на домакините, за да навлезе в наказателното поле, където в Матайс Де Лихт го блокира в последния момент. Само няколко минути по-късно Джейдън Санчо успя отдясно да дриблира отдясно, след което прати много добро подаване около точката за дузпа, където Феликс Нмеча стреля, но този път Свен Улрайх се намеси блестящо и спаси.

Томас Тухел реагира и след час игра направи цели три промени, пускайки на терена Кингсли Коман, Серж Гнабри и Матис Тел. Само две минути след това обаче отново играчите на Борусия бяха близо до гол, но Ян Маатсен не успя да уцели вратата след хубавия си пробив. Малко след това пък Хари Кейн отново стигна до топката след центриране от корнер, но отново не успя да намери очертанията на вратата. Англичанинът бе в отлична позиция и минутка по-късно, но тогава подаване към него бе пресечено от Матс Хумелс, който се представяше изключително стабилно.

Натискът на домакините продължи да се засилва в следващите минути. Четвърт час преди края Кингсли Коман отправи опасен удар, но този път Александър Майер се намеси добре и спаси. Това обаче остави много пространства в задни позиции, а отбраната на Байерн неколкократно в този мач демонстрира сериозна нестабилност. Играчите на Байер демонстрираха добра скорост и десетина минути преди края на редовното време Нико Шлотербег се оказа очи в очи с Улрайх, но не успя да се справи. Само минутка или две по-късно вече нямаше прошка за баварците, които отново не се ориентираха правилно и оставиха напълно непокрит в наказателното поле Юлиан Риерсон, който с плътен удар удвои.

Възпитанииците на Томас Тухел успяха да намалят изоставането си в последната минута на редовното време, когато поредното центриране отдясно на Нусаир Мазрауи, което в крайна сметка бе засечено точно от Хари Кейн. След щателно преглеждане на ситуацията с ВАР се оказа, че англичанинът е бил в засада и попадението бе отменено, което и в крайна сметка сложи точка на спора в срещата.

Загубата остави Байерн на цели 13 точки зад лидера Леверкузен, който по всичко изглежда ще ликува с титлата.  Борусия (Дортмунд) пък успя да се завърне в топ 4 и вече има 53 точки.