Търсенето на Борусия (Дортмунд) за нов треньор вероятно е към своя край. След като получи отказ от Ница и Люсиен Фавър, „жълто-черните“ са се насочили към наставника на Аякс Петер Бос, твърдят холандските медии.

Според информациите 53-годишният специалист, който изведе холандския тим до финал в Лига Европа, вече е бил в офисите на Борусия, за да се срещне с шефовете на клуба, които са му обещали заплата от 4 милиона евро на година.

Тук обаче идват проблемите. Бос има договор с Аякс до 2019 година и за момента управата на холандския гранд не е съгласна да го пусне на „Сигнал Идуна Парк“. В тази връзка от Борусия (Дортмунд) са готови да платят за треньора трансферна сума от 5 милиона евро. Очаква се всичко да приключи до 48 часа.

Петер Бос говори свободно немски. В края на кариерата си дори игра за Ханза (Росток) през пролетта на 1998 година, като участва в 14 мача и не вкара нито един гол.

Ако офанзивата с треньора на Аякс не доведе до успешен край, шефовете на Борусия (Дортмунд) имат и резервен вариант. Това е 51-годишният австриец Петер Щьогер, който от 2013 година е начело на Кьолн и има договор с „козлите“ до 2020 година.