Германската Бундеслига изтегли жребия за новия сезон, който трябва да стартира на 18 септември. Още първият кръг предлага два много интересни мача с участието на някои от най-популярните немски отбори.

Байерн стартира защитата на титлата си с домакински мач срещу Шалке 04. Борусия (Дортмунд) пък е домакин на Борусия (Мьонхенгладбах). Амбициозният РазенБалшпорт (Лайпциг) пък започва у дома срещу Майнц.

По традиция първенството започва с мач на шампиона, но този път може и да има изключение. Предвидено е срещата между Байерн и Шалке 04 да се играе на 18 септември (петък). Ако баварците обаче стигнат до финала на Шампионската лига на 23 август, то двубоят с „кралскосините“ ще е в понеделник (21 септември). В такъв случай сезон ще бъде открит с Борусия (Дортмунд) – Борусия (Мьонхенгладбах).

Първото за сезона рурско дерби между „жълто-черните“ и Шалке 04 ще се играе в 5 кръг на „Сигнал Идуна Парк“. Част от 7 кръг е Дер Класикер между Борусия и Байерн в Дортмунд. Това ще е само няколко седмици след мача за Суперкупата между двата отбора, който е заложен за 30 септември. От 18 декември до 2 януари 2021 г. е предвидена зимна пауза в шампионата.

ПРОГРАМА ЗА 1 КРЪГ НА СЕЗОН 2020/21
Байерн – Шалке 04
Борусия (Дортмнуд) – Борусия (Мьонхенгладбах)
Вердер – Херта
Щутгарт – Фрайбург
Кьолн – Хофенхайм
Волфсбург – Байер (Леверкузен)
Айнтрахт (Фрайбург) – Арминия
Унион (Берлин) – Аугсбург
РазенБалшпорт (Лайпциг) - Майнц