Борусия (Дортмунд) може да понесе жесток удар от младата си звезда Усман Дембеле. 20-годишният французин обмисля да прекрати едностранно договора си с "жълто-черните" и да премине в Барселона като свободен агент. Това обяви адвокат Маркус Шюц пред германския вестник Die Zeit.

Според юриста, който защитава интересите на бившия агент на Дембеле - Марсиал Коджа, “жълто-черните” са нарушили основни правила при подписването на контракта. 

На първо място шефовете на вестфалския клуб не са позволили на френското крило сам да избере свой агент. Дембеле е искал да бъде представляван от споменатия Коджа, но от “Сигнал Идуна Парк” са му наложили Муса Сисоко. 

Другата голяма нередност е, че писменото споразумение е било само и единствено на немски език. Въпреки желанието на футболиста договорът не е бил преведен на френски. 

Както е известно, през последните седмици се разиграва голяма сага около Дембеле, който отчаяно иска да премине в Барселона. Настоящият му клуб обаче не е склонен да се раздели с таланта си и отказа вече няколко оферти на каталунците.