Младият нападател на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд се превърна в първия футболист, играл в Първа Бундеслига, който вкарва цели 5 гола в първите си два мача!

19-годишният норвежец пристигна при "жълто-черните" в последните дни на 2019 г. от Залцбург. В първия си мач той отбеляза хеттрик във вратата на Аугсбург при успеха с 5:3 като гост,  а снощи срещу Кьолн увеличи головата си сметка с още два гола при крайното 5:1.

Невероятно! Детето-чудо влезе от пейката и отново избухна в зрелище ВИДЕО

Холанд, за когото Борусия плати 22,5 млн. евро, не беше в титулярния състав за срещата. Младокът влезе резерва в 65-ата минута. Неговият тим вече водеше с 3:1 след попадения на Рафаел Герейро, Марко Ройс и Джейдън Санчо. За Кьолн точен беше Марк Ут. 

Норвежецът се разписа в 77-ата минута, след като видя възможност на празна врата. 

Вторият му гол 10 минути по-късно беше доста по-атрактивен. Холанд получи добро подаване от свой съотборник, измъкна се от защитата на Кьолн и от малък ъгъл прати топката във вратата. 

Победата с 5:1 донесе нови 3 точки в актива на Борусия и тимът се изравни по този показател (36 точки) с Байерн на второ място в класирането. Баварците обаче имат мач по-малко. Лидер в подреждането е Лайпциг с 40 точки.