Сребърният медалист от миналия сезон Борусия (Дортмунд) не успя да пречупи у дома актуалния лидер РазенБалшпорт Лайпциг и се стигна до зрелищно равенство 3:3 в дербито помежду им от 16-ия междинен кръг в германската Бундеслига.

Вестфалци бяха много по-активни от съперника през първата част и взеха комфортен аванс след красиви голове на Юлиан Вайгъл (23) и Юлиан Брандт (34), възползвали се от асистенции на Рафаел Герейро и Джейдън Санчо. Едва в последните секунди преди почивката гостите застрашиха вратата на „жълто-черните“, но стражът Роман Бюрки отрази удари на Форсберг и Вернер с блестящи намеси.

В началото на второто полувреме „червените бикове“ набързо изравниха с две попадения на Тимо Вернер (47, 53), който се възползва от грешки на вратаря Роман Бюрки и защитниците пред него. Радостта на гостите обаче бе твърде кратка, тъй като Джейдън Санчо (55) отново изведе вестфалци напред в резултата след асистенция на Марко Ройс и мощен удар. Футболистите на Юлиан Нагелсман обаче не се предадоха и изравниха чрез Патрик Шик (77), а до края на мача нито един от двата тима не успя да реализира някое от другите си положения.

След равенството РБ Лайпциг остава на върха с 34 точки и 3 аванс пред Борусия (Мьонхенгладбах), който утре приема Падерборн. Борусия (Дортмунд) е трети с 30 точки преди останалите срещи от кръга.

В други мачове от днес Майнц 05 разби Вердер с 5:0 в Бремен, Аугсбург спечели с класиката 3:0 у дома срещу Фортуна (Дюселдорф), а Хофенхайм спечели с 2:0 при визитата на Унион (Берлин) и спря серията от четири поредни победи на дебютанта този сезон на негов терен без допуснат гол.