Борусия (Мьонхенгладбах) обяви официално трансфера на родения в Сирия германски младеждки национал от кюрдски произход Махмуд Дахуд в Борусия (Дортмунд) от лятото. Интерес към 21-годишния халф проявяваха редица английски и италиански грандове - Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Ювентус и Милано, но в крайна сметка вестфалци се оказаха най-бързи от всички. Предполага се, че сделката е на стойност 15 милиона евро.

„Мо взе много трудно решението. Жалко е, че ни напуска един талант. В миналото обаче винаги сме успявали да заменим напускащите. Трансферът показва, че работим добре. Нашата задача е да развиваме таланти и да бъде успешни”, заяви спортният директор на „жребчетата” Макс Еберл.

Борусия (Дортмунд) също потвърди трансфера и обяви, че Дахуд получава договор до лятото на 2022 година. „Мо Дахуд е много талантлич и интригуващ играч за централната линия, когото наблюдаваме интензивно от много години. Той вече е доказал, че може да играе на топ ниво”, сподели спортният директор на „жълто-черните” Михаел Цорк.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА