Лидерът Борусия (Дортмунд) бързо се отърси от шока след загубата от новака Фортуна (1:2) в Дюселдорф и надви у дома един от основните си преследвачи Борусия (Мьонхенгладбах) с 2:1 в друг регионален сблъсък и първи за 17-ия кръг в германската Бундеслига.

Вестфалци владееха повече топката и доминираха, а „жребчетата“ разчитаха предимно на контраатаки. В края на първата част съперниците в това регионално дерби си размениха по един гол. Джейдън Санчо (42) получи топката от Марио Гьотце, преодоля Оскар Вендт и от малък ъгъл вкара за 1:0. Радостта на „жълто-черните“ обаче не трая дълго, тъй като в добавеното време на полувремето Кристоф Крамер (45+1) изравни. Голмайсторът игра с ръка преди попадението и домакините протестираха, но съдията зачете гола след допитване и с ВАР.

След почивката футболистите на Лусиен Фавре натиснаха и отново взеха аванс чрез Марко Ройс (54), който се разписа след нова асистенция на Марио Гьотце. Десет минути след това Ройс нямаше късмет и от фаул прати топката в левия страничен стълб.

Четвърт час преди края на редовното време вратарят на домакините Бюрки позволи топката да се отбие в страничната греда при слабия удар от малък ъгъл на влезлия като резерва Траоре, но топката излезе след това в аут. До края на мача "жълто-черните" продължиха да имат инициативата, но така и не затвърдиха успеха си с още някой гол.

С успеха си Дортмунд събра 42 точки и дръпна с 9 пред Мьонхенгладбах. Разликата с Байерн обаче отново може да бъде съкратена до 6 точки, ако баварците спечелят утре при визитата си на Айнтрахт (Франкфурт).

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19