Борусия (Дортмунд) спечели с 4:3 при визитата си на Байер (Леверкузен) в зрелищен сблъсък от четвъртия кръг на германската Бундеслига. В герой за вестфалци за пореден път се превърна норвежката голова машина Ерлинг Холанд (37, 77-дузпа) с два гола и една асистенция за попадението на Юлиан Брандт (49). Рафаел Герейро (71) също се разписа за успеха на гостите, които на три пъти изоставаха в резултата и в крайна сметка стигнаха до трите точки, изкачвайки се на втората позиция с 9. Флориан Виртц (9), Патрик Шик (45+1) и Муса Диаби (55) даваха аванс на "аспирините", но тези три гола не се оказаха достатъчни дори за точка и така те остават със 7 точки на петото място.

В друг мач по същото време лидерът Волфсбург победи новака Гройтер Фюрт с 2:0 като гост и остава на върха с пълен актив от 12 точки. Младият Лукас Нмеча (10) даде аванс на тима на Марк ван Бомел, а в добавеното време Вут Вегхорст (90+1-дузпа)  подпечата победата на „вълците“.

Фрайбург и Кьолн завършиха 1:1, Хофенхайм загуби от Майнц с 0:2, а Унион (Берлин) и Аугсбург направиха нулево равенство в останалите срещи от съботния следобед.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНИЯ