Борусия (Дортмунд) разби като гост третодивизонния Мюнхен 1860 в първия кръг на турнира за Купата на Германия и продължи в следващата фаза.

Това беше първи официален мач за новия сезон на "жълто-черните", които спечелиха с голове на Донейл Мален (8), Джуд Белингам (31) и привлеченият това лято от Залцбург Карим Адейеми (35).

В другите петъчни мачове също не се получиха изненади. Щутгарт надви с 1:0 Динамо (Дрезден), като единствения гол вкара Дарко Чурлинов (22). "Швабите" останаха с човек по-малко след червения картон на Валдемар Антон в 67-ата минута, но успяха да удържат преднината си.

Нюрнберг срази нискоразредния Каан-Мариенборн с 2:0. Точни за "франките" бяха Йоханес Гайс (45) и Енрико Валентини (84). 

Карлсруе направи слаб старт на сезона във Втора Бундеслига и се озова на дъното в класирането, но днес размаза нискоразредния Нойщрелиц с 8:0 и повдигна самочувствието си. Хеттрик до почивката реализира Фабиан Шлойзенер (12, 14, 31), а през второто полувреме се разписаха Жером Гондорф (67), Малик Батмаз (72), Даниел Гордон (73) и Симоне Рап (82, 87).