Борусия (Дортмунд) има своя желан нападател. Трансферът на Пако Алкасер от Барселона при вестфалците е факт, след като 24-годишният футболист премина успешно медицинските прегледи.

„Радвам се много на новото предизвикателство в Бундеслигата. Борусия с тези невероятни фенове за мен нещо тотално особено и специално. Южната трибуна има за всеки играч нещо магическо“, заяви Алкасер пред „Билд“.

По информация на изданието Борусия взима нападателя под наем за един сезон и ще плати 2,2 милиона евро, но ще има опция след това да го откупи за сума от 20 до 25 милиона евро. Това са пари далеч от онези 100 милиона евро, заложени като освобождаваща клауза в договора на Алкасер. Дортмунд ще плаща и цялата му заплата от 4 милиона евро на сезон.

Бетис и Алавес също проявяваха интерес към нападателя, преминал от Валенсия в Барселона през 2016 година за 30 милиона евро. И двата клуба обаче нямат финансовите възможности да плащат цялата заплата на играча, поради което преговорите се провалиха. За Валенсия високият 1,75 метра голмайстор има 43 попадения в 124 срещи, а в Барса бе в ролята на резерва на Лионел Меси, Луис Суарес и компания. Но въпреки това реализира 15 гола в 50 участия във всички турнири.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА - ТУК