Босовете на Борусия (Дортмунд) са взели решение да не бъде продавана повече нито една от звездите на тима през летния трансферен прозорец, съобщава „Билд”.

Вестфалци вече се разделиха с Матс Хумелс (за 35 милиона евро в Байерн) и Илкай Гюндоган (за 28 милиона евро в Манчестър Сити), но за да може да се бори за трофеи през следващия сезона, няма да продават други от основните си играчи.

Арменският национал Хенрих Мхитарян вече отказа да поднови изтичащия му през лятото на 2017 година договор и се надяваше на трансфер в английската Висша лига. Арсенал и Манчестър Юнайтед бяха най-заинтересовани от привличането на халфа, а трансферът му можеше да донесе на Дортмунд около 40 милиона евро, но германският вицешампион реши да задържи арменеца до края на договора му, след което той може да напусне клуба като свободен агент.

Голмайсторът Пиер-Емерик Обамеянг е силно желан от Манчестър Сити, чийто нов мениджър и бивш треньор на Байерн Хосеп Гуардиола е готов да задели 70 милиона евро за габонеца. Дортмунд обаче категорично отказва да продаде 26-годишния нападател, чийто договор с клуба е до лятото на 2020 година.