Борусия (Дортмунд) разби гостуващия Байер (Леверкузен) с 6:2 в мач от 23-ия кръг на германската Бундеслига. Вестфалци дръпнаха с два гола, дело на Усман Демебеле (6) и голмайсторът им Пиер-Емерик Обамеянг (26), но Кевин Фоланд (48) намали малко след почивката след асистенция на Вендел. Пиер-Емерик Обамеянг (69) върна преднината от две попадения за домакините след пас на Дембеле, но Вендел (74) изпълни великолепен пряк свободен удар за 3:2. Кристиан Пулишич (77) бързо възстанови аванса от два гола за „жълто-черните” след подаване на Ерик Дурм, а в края Андре Шюрле (85-дузпа) и Рафаел Герейро (90+2) след пас на Пулишич довършиха „аспирините”, чийто вратар Берн Лено инкасира 6 гола навръх 25-ия си рожден ден. Така Дортмунд събра 43 точки и остава на трето място, изоставайки на 6 точки от втория РБ Лайпциг. Леверкузен е осми с 30 точки.

Хофенхайм също записа убедителна домакинска победа с 5:2 срещу Инголщад. Себастиан Руди (17) изведе домакините напред в резултата след пас на Терацино, но гостите от Бавария направиха пълен обрат с гол на израелеца Алмог Коен (38) след пас на Лецкано и автогол в 60-ата минута на Никлас Зюле. Последва обаче истинско голово шоу на Хофенхайм, който не само обърна противник, но и напълно го разнебити. Адам Салай (62, 79) вкара два гола след пасове на Руди и Андрей Крамарич (77), който също се разписа след подаване на Демирбай, асистирал и за последния гол в мача, дело на Бенямин Хюбнер (88). С успеха си Хофенхайм събра 41 точки и остава четвърти. Инголщад е предпоследен с 18 точки.

Майнц и Волфсбург поделиха по точка след 1:1 в мача помежду им. Гостите от Волфсбург поведоха с гол на Марио Гомес (20) след пас на Рикардо Родригес, а малко след това колумбиецът Джон Кордоба (24) изравни след подаване на Йозтунали. Така Майнц остана 11-и с 29 точки, а „вълците” са 15-и с 23 точки.

Вердер пък срази опашкаря Дармщад с 2:0 след попадения на Макс Крузе (75-дузпа, 90+2), второто от които след асистенция на Фин Бартелс. С победата си „бременските музиканти” събраха 25 точки и излязоха на 14-а позиция. „Лилиите” са непоклатими от последната позиция с 12 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА