Борусия (Дортмунд) се отърси от драматичното отпадане от Ливърпул в Лига Европа в четвъртък на „Анфилд“ (3:4), след като в мач от 30 кръг на Бундеслигата се наложи с 3:0 над Хамбургер.

Срещата беше под № 200 за треньора на „жълто-черните“ Томас Тухел като наставник в германския елит. На 42 години и 323 дни Тухел влезе в Топ 10 на най-младите специалисти с 200 мача в Бундеслигата.

Кристиан Пулишич откри резултата в 38-ата минута. С това попадение американският халф стана един от най-младите голмайстори в историята на германския елит. На 17 години и 212 дни Пулишич зае четвърто място в класацията.

Адриан Рамос удвои в 44-ата минута след асистенция на Нури Шахин. Шест минути след почивката гостите останаха с човек по-малко, след като вратарят Рене Адлер беше изгонен за нарушение пред наказателното поле срещу Шинджи Кагава.

Четири минути преди края на мача Адриан Рамос вкара втория си гол в мача. Той беше точен при добавката на удар на Кагава, париран от резервния страж на Хамбургер Ярослав Дробни.

С този успех Борусия (Дортмунд) събра 71 точки и възстанови изоставането си от седем точки след лидера Байерн. Хамбургер записа втора поредна загуба и е 11-и с 34 точки.

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!