Борусия (Дортмунд) завърши 1:1 у дома Аугсбург в последния мач от 24-ия кръг на германската Бундеслига и не успя да съкрати разликата с убедителния лидер Байерн, който има аванс от 19 точки на върха въпреки нулевото реми с Херта миналата събота.

При бърза атака на домакините Марко Ройс (16) вкара гол във втори пореден шампионатен мач за вестфалци след завръщането си в игра. Германският национал дълго време се възстановяваше от контузия. Андре Шюрле опита с пас по земя да намери Миши Батшуай, но защитник блокира топката, а Марко Ройс отблизо се разписа за 1:0. До края на полувремето вратарят на "жълто-черните" Роман Бюрки трябваше да се намесва решително след удари на Рафаел Фрамбергер и Жонатан Шмид.

След почивката на два пъто Шмид не намери целта, но все пак Кевин Дансо (73) изравни и донесе точката за гостите от провинция Бавария. При центриране от корнер австрийският защитник засече топката с глава и Бюрки спаси, но при добавкара бранителят вкара за 1:1. Домакините се втурнаха в атака и до края на срещата на два пъти Махмуд Дахуд бе близо до победния гол, но не намери рамката на вратата.

Така Борусия събра 41 точки и остава на втората позиция, но пак е на 19 точки зад лидера Байерн. Вестфалци имат аванс от една точка пред големия си регионален враг Шалке 04, две пред Айнтрахт (Франкфурт) и три пред Байер (Леверкузен) и РазенБалшпорт Лайпциг. Аугсбург се изкачи на осмо място с 32 точки, колкото имат и изпреварените от него Хофенхайм и Хановер 96.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!