ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лидерът Борусия (Дортмунд) се препъна и завърши 1:1 при визитата на борещия се за оцеляване Бохум в първия мач от 30-ия кръг на германската Бундеслига, давайки шанс на Байерн да се върне на върха при домакинска победа над Херта в неделя.

Двата отбора си размениха бързи крошета още в началото. В петата минута домакините поведоха чрез Антони Лосила, чийто удар с десния крак извън пеналта намери горния ляв ъгъл. Младата звезда на гостите Карим Адейеми обаче изравни две минути след това, след като прати топката в долния ляв ъгъл след асистенция на Себастиан Алер.

Домакините имаха лек превес по отношение на отправените удари (9:8) през първата част, като гостите имаха предимство при точните стрелби (4:3) и владението на топката - 58%. Този процент започваше да се покачва в полза на Борусия след почивката, но петият точен удар за "жълто-черните" дойде чак четвърт час преди края, когато Юсуфа Мукоко беше отказан от вратаря. Малко след това Мануел Рийман спаси удар и на Джуд Белингам.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

В последната минута от редовното време Матс Хумелс прати топката в мрежата, но попадението не беше зачетено заради засада. Последната реална възможност за Борусия дойде в 96-ата минута, но силният шут на Джио Рейна беше блокиран и Рийман улови. Две минути след това Белингам засече с глава, но покрай лявата греда!

Така Дортмунд събра 61 точки и води с две на Байерн, който приема Херта в неделя и може да се завърне на върха. Бохум е точно над чертата с 28 пункта.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!