Германският гранд Борусия (Дортмунд) за пореден път доказа, че определено знае как да върти бизнес. По-рано днес "жълто-черните" официално продадоха американския национал Кристиан Пулишич с трансфер на стойност 57,5 милиона паунда в Челси.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Това накара медиите на Острова да пресметнат изходящите трансфери на Дортмунд само за последните два сезона и половина. 

Оказа се, че "жълто-черните" са спечелили цели 424,1 милиона паунда за този период, като най-високата трансферна сума им бе платена от Барселона за младока Усман Дембеле (135 милиона паунда) през сезон 2017/2018. 

Друг от впечатляващите трансфери е на Пиер-Емерик Обамеянг в Арсенал. За габонеца "артилеристите" платиха цели 56 милиона паунда през 2018 година.

"Най-скромният" изходящ трансфер на Борусия пък е на стойност 4,2 милиона паунда. Той се държи от Куба Блашиковски, който премина в редиците на Волфсбург през сезон 2016/2017.

Въпреки че "жълто-черните" продават голяма част от звездите си, това очевидно не им оказва никакво влияние във футболно естество. Борусия е убедителен лидер в Бундеслигата в момента с 42 спечелени точки след 17 кръга, като има едва 1 загуба и е на шест точки пред втория Байерн (Мюнхен). 

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19