Изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге и президентът Ули Хьонес критикуваха по никакъв начин треньора Нико Ковач след категоричната домакинска загуба от Мьонхенгладбах (0:3) миналата събота, която продължи серията на баварците до четири мача без успех във всички турнири – 2 равенства и 2 поражение. Така германският шампион се свлече до шеста позиция във временното класиране на Бундеслигата, но босовете на тима знаят, че и те седят в една лодка с треньора. В крайна сметка Румениге и Хьонес не изпълнили желание на хърватина преди сезона за привличането на двама нови играчи, съобщава Sport Bild.

Нико Ковач искал преди старта на шампионата подсилване на състава със сънародника си Анте Ребич от бившия му клуб Айнтрахт (Франкфурт) и Кевин Фогт от Хофенхайм. И двамата обаче не пристигнаха в Мюнхен, а обосновката била, че не са от класата на Байерн.

Вместо привличането на нови играчи, баварците продадоха трима – Артуро Видал на Барселона, Себастиан Руди на Шалке 04 и Хуан Бернат на ПСЖ. Последният от тримата би бил много полезен в този момент на Байерн заради контузиите на Давид Алаба и Рафиня, а клубът взе за него само 5 милиона евро.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА - ТУК