Германският тим Айнтрахт (Франкфурт), който е потенциален съперник на Левски в плейофа на Лигата на конференциите, ако "сините" елиминират Апоел (Беер Шева), е отправил официална оферта от 28 милиона евро за голмайстора на Монпелие Ели Уаи, съобщи сайтът footmercato.com.

20-годишният Уаи беше истинско откритие във френската Лига 1, като за 33 мача вкара 19 гола и подаде 6 асистенции.

Монпелие дори намери заместник на Уаи в лицето на нигериеца Акор Адамс, който вкара два гола в дебюта си за тима при равенството с Льо Авър 2:2.

Президентът на Монпелие Лоран Николен засега е отказал офертата на Айнтрахт, тъй като се надява да получи по-голяма сума за него, а в наддаването ще се включи и английският Уест Хям, който може да извади около 30 милиона паунда. Френският клуб ще чака най-добрата оферта до края на месеца. В надпреварата за подписа му може да се включи и Монако заради тежката контузия на швейцарския национал Бреел Емболо.

Интересът на Айнтрахт към нападателя означава, че клубът от Франкфурт почти сигурно ще се раздели с френския национал Рандал Коло Муани, към когото има сериозен интерес от английски клубове.