Само 54 минути игра записа Марио Гьотце за Байерн от 720 възможни след възстановяването си от травма, а според феновете на баварците Хосеп Гуардиола има вина за лошите дни на халфа в клуба. Повечето от привържениците на тима, участвали в анкета на Sport Bild със 7 въпроса за Гьотце, са на мнение, че халфът, направил Германия световен шампион с гола си в продълженията срещу Аржентина (1:0) на Мондиал 2014 в Бразилия, е от световна класа. Въпреки това полузащитникът остана резерва и не игра в последния мач на Байерн при визитата на Кьолн (1:0) миналата седмица.

Общо 55% от участвалите в допитването фенове са на мнение, че Гуардиола напълно съзнателно не иска да дава шанс за изява на Гьотце и това влияе на формата на футболиста. Други 36% са на мнение, че конкуренцията в Байерн просто е много голяма, а 9% мислят, че заради лечението на контузията си Гьотце все още не успява да навлезе в оптимална форма.

Оптимистичното за Гьотце е, че 65% от феновете смятат, че той ще се наложи в първия тим при бъдещия наставник Карло Анчелоти. 54% от привържениците обаче твърдят, че най-доброто за халфа е да напусне баварците през лятото. На въпрос дали Гьотце би могъл да се наложи в английската Висша лига, 57% от запитаните дават отрицателен отговор. Най-сериозни са процентите (85) за Гьотце, че той ще е сред ключовите играчи на Германия за Евро 2016 във Франция, въпреки че 54% от запитаните смятат, че халфът се е провалил в Байерн.

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!