Фрайбург спечели драматично с 2:1 след продължения при визитата си на Бохум и стана последният 1/2-финалист в турнира за Купата на Германия. В редовното време и продълженията резултатът бе 1:1.

В 51-ата минута Нилс Петерсен беше на точното място след спасяване на Мануел Риман и откри резултата с добавка отблизо. Домакините обаче възстановиха равенството в 64-ата минута чрез Себастиан Полтер с глава при центриране на Елвис Редбецай.

В герой за тима на Кристиан Щрайх се превърна резервата Роланд Шалай, който в 120-ата минута наказа груба грешка на Максим Ляйш и прати Фрайбург в следващата фаза.

По-рано РБ Лайпциг разби като гост втородивизионния Хановер с 4:0 и продължи към 1/2-финалите. Кристофър Нкунку (17, 22) вкара два гола, а по веднъж се разписаха Конрад Лаймер (67) и Андре Силва (73).

Хамбургер пък навакса пасив от два гола и победи Карлсруе с 3:2 след изпълнение на дузпи в сблъсъка между тимове от Втора Бундеслига в тази фаза на надпреварата. В редовното време и продълженията резултатът бе 2:2. Гостите поведоха с попадения на Филип Хайзе (40) и Филип Хофман (50), но домакините изравниха с два гола на Роберт Глатцел (52, 90+1), а при дузпите имаха повече късмет и елиминираха съперника.

Така Фрайбург, РБ Лайпциг и Хамбургер се присъединиха към Унион (Берлин) в следващата фаза.