Унион (Берлин) обърна трудно у дома Борусия (Мьонхенгладбах) с 2:1 в мач от 12-ия кръг на германската Бундеслига и се върна на върха във временното класиране.

Успехът за тима от „Старото лесничейство“ дойде благодарение на гол на Данильо Духи (90+7) в последните секунди, а преди това Нико Елведи (33) бе дал аванс на "жребчетата" и Кевин Беренс (78) бе изравнил за домакините.

Берлинчани още два пъти вкараха топката в мрежата на гостите, но ВАР не зачете тези попадения. Точно преди изтичането на половин час игра Унион вкара! Шералдо Бекер използва тялото си, за да отклони топката в мрежата след удар на Рани Кедира. Попадението обаче не бе зачетено след преразглеждане с ВАР заради игра с ръка на нападателя на домакините. В 86-ата минута Кристофър Тримел засече едно центриране в мрежата на Гладбах, но радостта му бързо бе помрачена, след като голът не бе зачетен от ВАР заради засада.

С победата Унион събра 26 точки и си върна първото място, изпреварвайки Байерн с точка. Мьонхенгладбах остава десети с 16 точки в актива си.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!