Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Борусия Мьонхенгладбах и Вердер завършиха зрелищно 2:2 в първия мач от 15-ия кръг на германската Бундеслига.

В 7-ата минута гостите откриха резултата, след като Романо Шмид намери Боре в наказателното поле, а атакуващият футболист се справи добре с овладяването на топката и преодоля Николас с удар в долния десен ъгъл.

След гола домакините имаха инициативата, но изравниха едва в първата минута на добавеното време на първата част. Тогава топката бе центрирана към Ману Коне, който успя да отиграе с глава. След това се получи разбъркване и топката стигна до Роко Райц, който от границата на наказателното поле не остави шансове на Цетерер за 1:1.

"Жребчетата" започнаха второто полувреме агресивно и удар на Ману Коне в 47-ата минута срещна десния страничен стълб. Секунди след това Цетерер спаси изстрел на Аласан Плеа.

В 49-ата минута домакините направиха пълен обрат. Робин Хак изведе Роко Райц, който отбеляза втория си гол в срещата за 2:1. Десет минути след това Плеа бе близо до трети гол за Борусия Мьонхенгладбах, но изпълнението му премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Резултатът бе изравнен в 76-ата минута от Марвин Дукш, който се възползва от грешка на домакинската отбрана и донесе точката на гостите. В добавеното време на двубоя Кристо Крамер получи директен червен картон, но след намесата на ВАР той остана на терена с жълт картон.

След равенството "жребчетата" са девети със 17 точки, докато Вердер е 12-ти с 15 пункта. В следващия кръг Борусия Мьонхенгладбах гостува на Айнтрахт Франкфурт, докато тимът от Бремен приема РБ Лайпциг.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!