Головата машина на Борусия (Дортмунд) се движи с пълна газ и няма спиране. В рамките на шест дни „жълто-черните“ разбиха трети отбор, вкарвайки поне пет гола. В мач от четвъртия кръг на Бундеслигата тимът на Томас Тухел се наложи с 5:1 като гост на Волфсбург, след като в предишния си мач размаза Дармщад с 6:0 в събота, а преди това унижи и Легия (Варшава) с 6:0 като гост в Шампионската лига.

Днешният мач можеше и да не се проведе тази вечер, тъй като 80 минути преди началото се наложи опразване на целия стадион. Оказа се обаче, че тревогата е фалшива и е породена от технически проблем, активирал алармата за евакуация.

Рафаел Герейро откри резултата за Борусия още в 4-ата минута след хубав извеждащ пас на Марк Бартра. Само осем минути по-късно обаче испанецът беше заменен принудително заради контузия. В 16-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг удвои, след като получи пас от Герейро, освободи се от двама противници и стреля точно във вратата на домакините.

Давид Дидави върна едно попадение за Волфсбург в 53-ата минута, когато беше точен с глава. Само пет минути по-късно Осама Дембеле възстанови аванса на „жълто-черните“ от два гола. Пиер-Емерик Обамеянг се разписа за втори път в мача в 62-ата минута, а Лукаш Пишчек довърши „вълците“ в 73-ата.

С този успех Борусия (Дортмунд) временно излезе на второ място в класирането с 9 точки, колкото имат Байерн и Херта, но те са с мач по-малко. Баварците приемат берлинчани утре вечер. Волфсбург е девети с пет точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!